Circular con caravana nueva en la nieve

Circular con caravana nueva en la nieve

Conduir amb neu sempre és més complicat i més si afegim que conduïm una caravana, furgoneta camper o autocaravana nova a la muntanya. Si tens pensat viatjar a zones amb neu tingues en compte l’estat de la carretera ja que es poden arribar a establir diferents nivells depenent del grau de neu:

• Nivell verd: s’estableix quan comença a nevar i indica que cal ser prudent en la conducció. Es recomana no sobrepassar la velocitat de 100 quilòmetres per hora en autopistes i autovies, i de 80 quilòmetres per hora en la resta de les carreteres. El més recomanable és que les caravanes circulin per sempre pel carril dret i no han d’avançar.

• Nivell groc: s’estableix quan la calçada comença a cobrir-se de neu. En aquest nivell no poden circular ni camions ni vehicles articulats, és a dir incloses les caravanes. Turismes i autobusos no han de depassar els 60 quilòmetres per hora.

• Nivell vermell: circulació molt difícil només usant cadenes. Com a màxim, es recomana circular a 30 quilòmetres per hora. I no poden accedir ni autobusos, ni camions, ni vehicles articulats.

• Nivell negre: Carretera intransitable per a tots els vehicles. Immobilitzacions de vehicles en la carretera. Es a dir que no podrem circular amb la nostra caravana, autocaravana o furgoneta camper.

Precaució a l’hora de circular amb neu amb la teva caravana

Des d’aquí et recomanem que, si comença a nevar, abans que pugui convertir-se en una nevada més forta, busquis un lloc on poder parar, com una gasolinera o una àrea de descans, per a evitar que puguin parar-te durant hores en la carretera.

Recorda no realitzar frenades brusques, circular a un nivell baix de revolucions i amb la marxa més llarga possible posada. Si et quedessis embussat en la neu, inicia la marxa el més suau que puguis, sense accelerar, mantenint la direcció directa.

En M3 Caravaning ens preocupa la teva seguretat, per això a la nostra botiga d’accessoris trobaràs tot el necessari per al teu benestar en la teva caravana nova.

Abrir chat
Hola, Bienvenido a M3 Caravaning ¿En qué podemos ayudarte?